Julearrangement 7. nov. 2016

Aarhus-kredsens julearrangement blev igen i år afholdt hos plantecenteret Hobby-Haven, i flotte og særdeles hyggelige omgivelser.
De knap 90 fremmødte fra store dele af Aarhus opland, havde en hyggelig og spændende aften, med masser af input til hvorledes årets juledekorationer kan laves.

Inspirationen blev leveret af Havecenteret Hobbyhavens 2 dygtige medarbejdere Irene og Julie, der viste en række flotte og kreative bud på årets dekorationer.

Du kan se lidt fra aftenen, og nogle af kreationer HER - klik et billedet for stor størrelse/slideshow.


Æble arrangement 6. oktober 2016

Kredsen og "Smag på Århus" afholdte et "æble arrangement" i "Æblehaven" i Lystrup.

Podemester Boi Jensen fra frugttræsplanteskolen "De Gamle Sorter" deltog og fremviste mange af de gamle æblesorter samt hjalp mange af de fremmødte med at navngive de medbragte æbler.

Ellers var temaet - "Most fremstilling af egne medbragte æbler" og der blev knoklet, både af de fremmødte og af "Smag på Århus" folkene, men resultatet var arbejdet værd - lækker frisk æblemost, garanteret uden tilsætningsstoffer - umm.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Plantemarked 18. september 2016

Efterårets plantemarked traditionen tro, afholdt den tredje weekend i september, i år søndag den 18. september, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus.

Markedet var godt besøgt, med 55 stande og ca. 2.500 besøgende.

Vejret var fremragende - høj sol hele dagen, hvad kan man så forlange mere :)

Så det blev nok en gang en god dag, med tid til at hilse på gamle bekendte og adskellige plante- og havesamtaler.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Sommerudflugt 26. juni 2016

Århus-kredsens sommerudflugt gik i år til det sønderjyske (Gråsten 26. juni 2016).

Bussen var fyldt, alle 58 pladser var besat, så der var lidt trængsel, ikke så meget i bussen, men lidt i de 2 haver vi skulle besøge.
Vi startede ud fra Viby Torv kl. 08:20, vejret var godt - tørt og solrigt.
Første punkt på programmet - et virkeligt godt morgencomplet, leveret af vores tur arrangør - Madsen Turist.

Derefter gik turen sydover. Efter en kort pause på rastepladsen ved Skærup, ankom vi til Jytte og Jørgen Bildes have.
En rigtig spændende have med endog rigtige mange finurlige indslag, så selv om 58 personer fylder en del i en normal parcelhushave, så var besøget en rigtig god oplevelse, der gav masser af inspiration til vores egne haver.

Dagens frokost blev indtaget på Kværs kro, et solidt og veltillavet måltid.

Så var vi klar til næste have hos Grethe og Per Bangsgård - igen en flot have og da Grethe og Per er plantesamlere om en hals, så vi rigtig mange sjældne og meget spændende planter, både træer, rhododendron, alpine planter - og først og fremmest masser af orkideer.

Sidste punkt på programmet, var en tur over grænsen, med mulighed for indkøb hos Fleggård i Padborg.
Så efter en god og oplevelsesrig dag, satte vi kursen hjemad imod Århus - en lidt sen eftermiddagskaffe med 2 slags kager, igen leveret af vores tur arrangør - Madsen Turist, blev indtaget i bussen.Plantemarkedet 15. maj 2016

Som de foregående år, blev forårets plantemarked afholdt den tredje søndag i maj, i år søndag den 15. maj, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus.

I år skete der en del mere end tidligere:

  • Haveselskabet havde arrangeret en række aktiviter, med rådgivning, favorable tilbud, konkurrencer og først og fremmest en stor udstilling om hvorledes man kan anvende gamle paller som havemøbler og plantevægge.
  • Plantemarkedet var udvidet, dels var åbningstiden forlænget til kl. 15, dels med en række plantesælgerboder rundt langs kanten på Poppelpladsen.
  • Udstillingen "For Fuld Flor" blev afholdt for 2. gang. Udstillingen der er arrangeret af en række plante/haveinteresserede specialforeninger og haveselskabet, i samarbejde med Science Museerne Århus Universitet (væksthusene), udstillede og afholdte workshops.

Markedet var velbesøgt, ca. 3.500 valgte at lægge turen forbi denne gang.

Vejret var lidt broget, dagen startede fornuftigt, koldt men trods alt med tørvejr. Men så kom regnen og blæsten, så vi var nogle stykker der blev mere end almideligt våde - vores trøst var dog, at vores haver efter en meget tør start på maj, virkeligt trængte til vand :)

Trods de, til tider, vejrmæssige udfordringer blev det en god dag, med tid til en hel masse havesnak.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).Foredrag om haveorkideer 14. marts 2016

Mandag den 14. marts 2016, havde vi besøg af Peter Møller, Skødstrup (Lilje-Peter), som fortalte om de orkideer vi kan bruge i vores haver.
Knap 40 medlemmer deltog, og vi fik et rigtig godt foredrag, med en grundig og inspirerende gennemgang af de forskellige haveorkideer, deres vækstbetingelser, hvor de kan ses i naturen og som et kuriosum - hvordan de kan laves fra bunden.

Du kan se (eller gense) foredraget her.

Bibliotekssalen i Viby, er ikke helt velegnet til fotografering - men her er lidt billeder fra mødets kaffepause.


Generalforsamling i Aarhus-kredsen den 10. februar 2016

Årets generalforsamling, blev afholdt onsdag den 11. februar i lokalerne på Viby bibliotek. Der var knap 50 deltagere, der havde en hyggelig aften med Ost & Rødvin og efterfølgende bankospil. 

Aftenen bød også på hele to 25års jubilarer, idet både Elly Sørensen og Jens Kjøge har været med i Århus-kredsens bestyrelse i 25 år - Stort tak for en rigtig god indsats til de to.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Klik for mere info.


Elite


Feldbak


Solbjerghavecenter


HH Text


AL Bank


Dichtraepleje


FotoMatic