Julestue 14. nov. 2015

Så blev det igen november og som tidligere afholdte kredsen julestue hos "Nissen"'s.
Vi hyggede os - både deltagerne, og de der valgte at lade vejen falde forbi.

God jul til alle

Her er lidt billeder fra dagene.


Julearrangement 11. nov. 2015

Aarhus-kredsens julearrangement blev igen i år afholdt hos plantecenteret Hobby-Haven, i flotte og særdeles hyggelige omgivelser.
De godt 120 fremmødte fra store dele af Aarhus opland, havde en hyggelig og spændende aften, med masser af input til hvorledes årets juledekorationer kan laves.

Inspirationen blev suverænt leveret af Dean Bang, fra Bang og Thy i Klostergade, der producerede den ene fantastiske dekoration efter den anden.

Du kan se lidt fra aftenen, og nogle af Dean's kreationer HER - klik et billedet for stor størrelse/slideshow.


Plantemarkedet 20. sep. 2015

Efterårets plantemarked traditionen tro, afholdt den tredje weekend i september, i år søndag den 20. september, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus.

Markedet var godt besøgt, med 53 stande og ca. 2.000 besøgende.

Vejret var rimeligt, koldt (i skyggen), men solen kiggede da frem og varmede lidt, ellers var det tørvejr, så det var jo kun et spørgsmål om påklædning :). 

Så alt i alt -  en god dag, med tid til en hel masse havesnak.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).Sommerudflugt 2015

Århus-kredsens sommerudflugt, gik i år til Samsø (14. juni 2015).

Vi var godt 50 deltagere, der startede ud fra Viby Torv kl. 08:20, vejret var godt - tørt og solrigt, men ind imellem også lidt køligt.
Bussen kørte os til Hou, hvorfra vi sejlede videre til Sælvig, overfarten gik hurtigt - der var lige tid til et virkeligt godt morgencomplet, leveret af vores tur arrangør - Madsen Turist.

På Samsø kørte vi til økomuseet i Tranebjerg, hvor vi fik en guidet rundvisning, både i museet og i haven udenfor.
Frokosten (en god og solid buffet) blev indtaget på restaurant Dokken i Ballen, hvor der også blev tid til en lille spadsertur hvor vi rigtig kunne nyde den kønne og hyggelige lille by.
Fra Ballen kørte vi videre til Høneballehaven, en stor og meget flot have med masser af rhododendron, stauder, clematis og rigtig spændende træer, at der så også var plantesalg, gjorde absolut ikke oplevelsen ringere :)
Eftermiddagskaffen blev indtaget i det fri, i hyggelige Nordby, hvorefter vi satte næsen hjemad, med ankomst på Viby Torv kl. ca. 20:00

EN lang dag, men så absolut det hele værd, vi havde en rigtig god tur rundt på skønne Samsø, grundigt guidet af Jesper fra Madsen Turist.

(Klik et billede for stor størrelse / slideshow).Kør selv tur - Gudenådalens Planteskole. den 20. maj 2015

Onsdag den 20. maj gik turen til Thomas Jensen, Gudenådalens Planteskole, Terp Skovvej 5, 8860 Ulstrup, for at se på japanske ahorn.
Og der var virkeligt noget at se på, mange rigtig specielle ahorn, man ikke ser på en normal planteskole, krydret med en kort gennemgang af hvorledes man passer ahorn, holdt af en virkelig ekspert - Thomas Jensen.

Vi var 16, der trodsede vejr og vind, og fik en rigtig god aften - men kig billederne og døm selv :)

 (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).Plantemarkedet 17. maj 2015

Forårets plantemarked traditionen tro, afholdt den tredje weekend i maj, i år søndag den 17. maj, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus - i år kunne der ovenikøbet bydes på special arrangementet "For Fuld Flor", hvor en lang række specialklubber, i samarbejde med væksthusene, udstillede, samt afholdte workshops og foredrag.

Markedet var velbesøgt, med 65 stande og ca. 3.500 besøgende.

Vejret var rimeligt, der blæste godt nok "en halv pelikan", men formiddagen holdt det da tørvejr. Eftermiddagen var lidt mere broget, med kraftige byger ind imellem med hagl.

Trods de, til tider, vejrmæssige udfordringer blev det en god dag, med tid til en hel masse havesnak.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).Åben Stenværksted den 10 maj 2015.

Igen i år, var kredsens "Åben Stenværksteds" arrangement på Buggegårdsvej i Hasselager velbesøgt, 35 valgte at bruge lidt af deres søndag, på et besøg. Der blev snakket, studeret, kommenteret og nå ja - snakket.
I år var der også en udstilling af en række fantastiske skulpturer, lavet af træskulptør Bent Juul fra Brabrand.
Alt i alt - en spændende og rigtig hyggelig formiddag.

Her er lidt billeder fra besøget. (Klik for stor størrelse / slideshow)Besøg hos rosengartneriet ROSA - Lading..

Onsdag den 25. marts, var vi på besøg hos rosengartneriet Rosa i Lading.
Der var en god tilslutning, 40 havde valgt at bruge denne kolde og regnfulde forårsaften, for at se hvorledes man producerer de små potteroser, men så ofte møder i diverse supermarkeder.

Aftenens vært hed Anders, og han gav os en god rundtur i gartneriet og indsigt i produktions processen, lige fra stikling til færdigt produkt.
Og så var det jo skønt at komme ind i et nærmest subtropisk klima.

Her er lidt billeder fra besøget. (Klik for stor størrelse / slideshow)Podekurset den 28. februar 2015.

Kurset blev afviklet i samarbejde med og hos HAVECENTER HOBBYHAVEN i Hasselager.
Det blev til en rigtig hyggelig formiddag for de ialt 16 fremmødte. Kursets instruktør var Mikkel Øxenholdt fra Frode Jensens produktionsplanteskole I Skjoldelev, der grundigt indførte os i kunsten at pode. Alt i alt, en spændende og produktiv formiddag.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow). 

Generalforsamling i Aarhus-kredsen den 11. februar 2015

Årets generalforsamling, blev afholdt onsdag den 11. februar i lokalerne på Viby bibliotek. Der var knap 50 deltagere, der havde en hyggelig aften med Ost & Rødvin og efterfølgende bankospil. 

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Klik for mere info.


AL Bank


Dichtraepleje


Elite


Solbjerghavecenter


FotoMatic


HH Text


Feldbak