Julearrangement 6. nov. 2017.

Aarhus-kredsens julearrangement blev for 4. gang, afholdt hos plantecenteret Hobby-Haven, der med den flotte og særdeles hyggelige pyntning, dannede de perfekte rammer for aftenens tema - Årets juletrends.

De godt 90 fremmødte fra store dele af Aarhus opland, - i alle aldre :-), havde en hyggelig og spændende aften, med masser af input til hvorledes årets juledekorationer kan laves.

Inspirationen blev leveret af Havecenteret Hobbyhavens 3 dygtige blomsterdekoratører, der viste en række flotte og kreative bud på årets dekorationer.

Du kan se lidt fra aftenen, og nogle af kreationer herunder - klik et billedet for stor størrelse/slideshow.


Plantemarked 17. september 2017.

Efterårets plantemarked blev, traditionen tro, afholdt den tredje søndag i september, i år den 17. september, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus.

I år var det et noget anderledes marked end normalt, idet store dele af græsarealerne måtte afspæres, da de var nyrenoveret - bar jord med nysået græs.
Det gav, for arrangørerne, nogle hektiske dage op til den 17., men heldigvis var der stor forståelse både blandt plantesælgere og publikum. En forståelse, arrangørerne gerne vil sige mange tak for.

Markedet var rimeligt besøgt, med 40 stande og ca. 1.500 besøgende.

Vejret var med os, lidt køligt, men med høj sol og tørvejr hele dagen :-)

Så alt i alt, en god dag, med tid til at hilse på og få et par gode plantesnak.

Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Kør selv tur til orkidegartneriet Rønbæk 24. august 2017.

Torsdag den 24 august, gentog vi successen fra 2013, og besøgte orkidegartneriet Rønbæk i Hinnerup.

Denne gang var der 34 der havde valgt at bruge en aften på at se hvorledes man producerer orkidér.

Først så vi gartneriejerens egen have på ca 10.000 kvm., med egen sø, havebassiner, stenpartier og frem for alt - rigtig mange blomstrende planter (ca. 4.000 sommerblomster i fuldt flor) - Her er lidt billeder fra haven (Klik for stor størrelse / slideshow)


Efterfølgende var der rundvisning i selve gartneriet, hvor vi udover et par gode staldtips om pleje, fik lov til at gå rundt og nyde synet af disse fantastiske blomster - Her er lidt billeder (Klik for stor størrelse / slideshow)


Udflugt til Lüneburger Heide, den 14.-18. august 2017

I samarbejde med "De Grå Busser" havde Århus-kredsen arrangeret en rigtig god tur til Lüneburger Heide (Nordens største hedelandskab).

Vi var 25 der havde valgt at deltage - og der var bred enighed om, at det var en rigtig god tur.

Turen var tilrettelagt, så det gerne skulle passe med at vi kunne se en stor del af heden blomstre, og det passede heldigvis - det var rigtig - rigtig flot.

Turen var krydret med andre seværdigheder, se mere nedenfor (klik et billede for stor størrelse / slideshow).

Dag 1.

Heidekastell Iserhatsche

Hotel Schnuck

 Dag 2.

Plantecentrum Horstmann 

Hestevognstur på heden

 

 Dag 3.

Celle

Florafarmen i Walsrode

Baumschule Nielsen, Soltau 

 

 Dag 4.

Skibshæveværket i Scharnebeck 

Slotsparken i Winsen

Garten von Ehren

 

Plantemarkedet 21. maj 2017

Forårets plantemarked blev, som sædvanligt, afholdt den tredje weekend i maj, i år søndag den 21. maj, i de smukke omgivelser langs P. Holmsvej i Botanisk have Århus.

Markedet var velbesøgt, knap 60 stande og mellem ca. 3.500 til 4.000 besøgende.

Vejret var igen i år på vores side, bragende solskin fra tidlig morgen til markedet lukkede ca. kl. 13:00, så både handlende og de mange besøgende nød dagen i fulde drag.
Der var lidt travlt, så beklageligvis nåede fotografen ikke at få taget så mange billeder, men lidt blev det da til, de kan ses herunder.


(Klik et billede for stor størrelse / slideshow).


Kør selv tur til Zinkbakken i Låsby, torsdag den 6. april 2017

Torsdag den 6. april gik turen til Zinkbakken, Scandiavej 9, 8670 Låsby.
Zinkbakken har et meget stort sortiment af haveartikler, lige fra planteskilte over plantekummer / -fade, til bålfade og højbede. Langt det meste er dansk produceret med et meget højt kvalitetsniveau.
Du kan læse mere om Zinkbakken og se udvalget på virksomhedens hjemmeside www.zinkbakken.dk.

Vi var 22, der trodsede vejr og vind, og fik en spændende og interessant aften, og nå ja - fik handlet lidt til nogle rigtig gode priser - men kig billederne og døm selv :)


Generalforsamling i Aarhus-kredsen den 1. februar 2017

Årets generalforsamling, blev afholdt onsdag den 1. februar i lokalerne på Viby bibliotek. Der var knap 40 deltagere, der havde en (forhåbentlig) hyggelig aften med Generalforsamling, Ost & Rødvin og efterfølgende bankospil.

Kredsens formand Jens Kjøge havde (grundet hensyn til sit helbred) valgt at trække sig fra bestyrelsen, stor tak til Jens for en mangeårig og fantastisk indsats.
Som ny i bestyrelsen blev valgt Hans Hviid, Lystrup.
Aftenen bød på lidt dramatik omkring valget af ny bestyrelse, men det lykkedes da at få valgt en bestyrelse - foreløbig for et år.

Aftenen sluttede med Ost & Rødvin, og det traditionelle bankospil.
Her er et par billeder fra dagen (Klik et billede for stor størrelse / slideshow).

Klik for mere info.


AL Bank


FotoMatic


Elite


HH Text


Feldbak


Dichtraepleje


Solbjerghavecenter